Bruine Kiekendief

Er was vandaag beweging op vier locaties:

  1. 's Morgens kwam bij #6 bij het langs varen het mannetje omhoog om vervolgens te gaan jagen. Toen ik er 's middags weer langs voer, was hij bezig een indringer te verjagen. Hij "begeleidde" het vreemde mannetje tot in de polder aan de overkant en kwam toen weer in zijn eigen territorium jagen.
  2. Bij het nieuwe nest op #8 was de meeste activiteit. Het begon ermee dat het mannetje het vrouwtje omhoog riep voor een prooi-overdracht. Zij greep mis en dook haar maaltijd na om vervolgens in het riet te verdwijnen. Het mannetje kwam daarna een aantal keer nestmateriaal brengen. Dat gaat daar wel goed dus.
  3. Op #10 wordt volgens mijn inschatting serieus gebroed. Het mannetje (foto boven) loste op een gegeven moment het vrouwtje tenminste af, zodat zij even de vleugels kon strekken. Na zeven minuten was zij terug met wat nestmateriaal, waarna ze weer wisselden van plek.
  4. Bij locatie #9 zag ik het mannetje tot grote hoogte opschroeven. Ik schat in dat er daar gebroed wordt, maar dat blijft afwachten.

Mijn overige observaties staan in een apart verhaaltje.