Zilvermeeuw

De ogen van deze jonge Zilvermeeuw waren duidelijk groter dan zijn keelgat.... Wat nu? Ik maakte het niet meer mee, want ook ik had honger....

 

Zwarte Roodstaart

De Zwarte Roodstaart stond óók voor een etensvraagstuk. Gaan voor de vette hommel - met de kans de hap niet te overleven - óf toch maar voor dat kleinere spinnetje recht voor zijn snufferd?

 

Zwarte Roodstaart

Hij/zij liet de hommel links liggen. Verstandig besluit! 

 

Roodborst

En tot slot deze Roodborst. Die zat nog even groggy te wezen. Kennelijk tegen een ruit van het nieuwe flatgebouw gevlogen. "Dat ding stond hier vroeger toch nooit?"

Liggen zo uw problemen?

Het was de Kleine Burgemeester die vandaag mijn lunch kwam veraangenamen. Hij vloog eerst vlak langs en ging toen op het strand staan, zo van: 'Kom maar op!'

Ik maakte vanuit huis voor de zekerheid alvast wat bewijsplaatjes. En eenmaal beneden, trakteerde hij mij (en later ook Jan Verboon) op een leuke show. Zo hebben we ze graag!

Koereiger

Koereiger

Tot besluit van mijn vaardag trof ik in de Aderpolder vijf Koereigers. De koeien waren er niet allemaal blij mee, maar ik wél!

 

IJsvogel ♀︎

Daar voor had ik bij Koudenhoorn al een IJsvogel gescoord en 

 

Paapje

op de Kooipolder dit Paapje.

Zeekoet

Vanuit huis zag ik een Zeekoet in de branding. Hij dobberde langzaam richting haven. Ik liet mij meelokken. En jawel, toen ik eenmaal op de kop van het Zuidelijk Havenhoofd was aangekomen, kwam hij binnen. Hij wél*. Hebben dus!

 

Bonte Strandloper

Bonte Strandloper

Bonte Strandloper

In de tussentijd zag ik:

  • voor het Semafoor nog een Witte Kwikstaart en vier Kneutjes;
  • op het Noordelijk Havenhoofd twee Oeverpiepers;
  • op het Zuidelijk Havenhoofd - op aanwijzing van Jan en Roy - bovenstaande twee Bonte Strandlopers
  • *) en vanaf de kop ontdekte ik - tussen de vele meeuwen ten noorden van het Noordelijk Havenhoofd in één kijkerbeeld met eerder genoemde Zeekoet - een Rosse Franjepoot. Toen later de zandzuiger terug was, verloor ik hem uit het oog. Misschien komt die vanmiddag ook nog wel naar binnen.

Het begint te komen!

Nu er geen roofvogelnesten meer verstoord kunnen worden, staan de desbetreffende verhaaltjes weer gewoon online in Mijn vogelblog. Wil je ze lezen, dan even terugbladeren.

Witte Kwikstaart (juv)

Net buiten de jachthaven trof ik een prikkeldraad vol met jonge Witte Kwikstaarten. Een leuke start van mijn vaardag...

 

Goudplevier

Een plas verder joeg een Buizerd een gemengde groep van Spreeuwen, Kieviten en Goudplevieren de lucht in. Schijtlijsters!

 

En halverwege mijn rondje over de Lakerpolder, stuitte ik op het resultaat van het bezoek van een Wespendief aan het hol van zijn naamgevers. De rover zelf trof ik niet. Nog niet!* Dat zou trouwens ook een enorm toeval zijn, want de soort wordt deze eeuw nauwelijks gespot op de Kagerplassen (zie waarnemingen).

 

Havik (juv)

Havik (juv)

Torenvalk

Voor de lunch meerde ik mijn boot af aan de koeiensteiger van de Lakerpolder. En zoals gebruikelijk kreeg ik daar gezelschap van mijn vaste Torenvalk. Dit keer niet vreedzaam rondcirkelend boven mijn bootje, maar alarmerend voor een roofvogel. Wat bleek? Vlakbij zat een jonge Havik. Die liet zich door het valkje op zijn kop zitten en vluchtte. Ik was net op tijd om hem te vereeuwigen. Dat lukte later ook nog redelijk met de inmiddels teruggekeerde valk. Leuke show!

 

Lepelaar

Even verderop zag ik trouwens ook nog een Lepelaar met twee bedelende jongen. Leuke "bij-vangst"!

 

Wespendief

*) En helemaal aan het einde van de rit, gebeurde het onmogelijk geachte toch! Een ontmoeting met een (jonge) Wespendief. Waarschijnlijk hetzelfde beest als dat eerder op de Lakerpolder was wezen snacken. Hoe bedoel je: mazzel?