Torenvalk ♀︎

Het was plots groot alarm bij de Duindorpse Torenvalken. Zelfs ma kwam er haar nest voor uit.

Jan (alias Professor Zonnebloem) en ik konden aanvankelijk niet ontdekken waarvoor het was. Ik hield het op kat of Vos, doch toen Jan eenmaal weg was, kwam de aap uit de mouw. Het mannetje wist met zijn gerichte aanvallen het gevaar toch uit de duinpan te verdrijven; de Havik. Hij achtervolgde hem tot ook die weer thuis was en toen werd het pas weer rustig.

Vreesde ik gisteren nog het ergste voor onze Zwarte Roodstaart-familie; vanmorgen kwam het verlossende antwoord.

Toen er een duif in de garage landde, hoorde ik plotseling weer het vertrouwde alarm. Er moest dus nog een jong rondscharrelen dat gewaarschuwd moest worden. Tot mijn grote plezier bleken het er zelfs twee te zijn, met zowel pa als ma in blakende gezondheid.
Zo zie je maar: je kunt je soms zorgen maken om niets....

 

Zwarte Roodstaart ♂︎

Mannetje komt eten brengen.

 

Zwarte Roodstaart ♀︎

Vrouwtje geeft alarm voor rode kat.

 

Zwarte Roodstaart (juv)

Jong 1 in het zonnetje.

 

Zwarte Roodstaart (juv)

Jong 2 op het randje.

OPSPORING VERZOCHT

Zwarte Roodstaart ♀︎

Zwarte Roodstaart (juv)

Namens het mannetje Zwarte Roodstaart zijn wij op zoek naar de huidige woon- en/of verblijfplaats van zijn vrouwtje en zijn enig ooit gefotografeerde jong. Zij werden het laatst gezien op 29 mei om 16:00 uur in de parkeergarage. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Alle tips die tot de opheldering van deze verdwijning kunnen bijdragen, zijn welkom.....

Zwarte Roodstaart (juv)

▲ Onbevangen jong / ▼ Alarmerend vrouwtje

Zwarte Roodstaart ♀︎

De jonge Zwarte Roodstaart van foto 1. zat mij vanmorgen naast mijn auto op te wachten.

Hij wilde zich even voorstellen, zo te zien. Ik meende er nog eentje te zien onder de struiken bij de buren, maar de beide ouders gaven mij met hun alarmroep (filmpje) te kennen nader onderzoek niet op prijs te stellen. Dan niet!

 

Torenvalk ♀︎

Bij de Torenvalken van Duindorp was het plots groot alarm.

Moe kwam er zelfs haar nest voor uit en beide ouders stonden een tijdlang boven de bunker biddend te schreeuwen. Waarschijnlijk een kat of een Vos. Ik zag in elk geval niets. En toen ik vertrok zat moe alweer rustig op haar broedsel.

Er zouden van de week witte koppetjes gezien zijn, maar ik zag vandaag nog niks. Ben benieuwd!

 

Zwarte Roodstaart ♂︎

Zwarte Roodstaart ♀︎

En eenmaal thuis was het bij de Zwarte Roodstaarten 'van hetzelfde laken een pak'.

Ook hier regelmatig groot alarm. Een paar keer voor een rode poes, maar - gek genoeg - ook nog steeds voor mij. Ik hoef maar in de buurt van mijn auto te komen of de wekker gaat af en dat terwijl ik vorig jaar volledig geduld werd. Misschien nog even wennen en/óf een nieuw koppel!

En trouwens, ze hebben volgens mij tenminste drie jongen. Twee nog op het nest en eentje al rondscharrelend onder de struiken. Maar 100% zeker ben ik nog niet. Wordt vervolgd. En in de tussentijd maar hopen dat de plaatselijke 'kattenplaag' van ze af weet te blijven...... 

Roerdomp

Ik stond vanmorgen voor de keus om te gaan varen op de Kaag of om naar Hoek van Holland te rijden voor de Amerikaanse sleepboot MICHELE FOSS.

Ik koos voor het eerste omdat het eindelijk weer een beetje vaar-weer leek te worden. Mis evenwel. Op de Kaag aangekomen was het dichtgetrokken en koud. Ik ging toch maar een eindje varen in de hoop dat het zou opknappen. Niet dus. Deze Roerdomp maakte mijn miskleun gelukkig een beetje goed. En na de lunch spoedde ik mij weer richting haven.

Eenmaal terug in de warme auto besloot ik alsnog een poging te wagen om op tijd in Hoek van  Holland te zijn voor de binnenkomst van die sleepboot. En dat lukte. Kijk maar naar dit verhaaltje... Had ik dus toch twéé vliegen in een klap...