Roek

Roek

Hoe goed de Roeken hun in aanbouw zijnde nesten ook bewaakten, er was altijd wel een boze buurman die er materiaal uit wist te jatten. Net Raven! Dat schiet niet op natuurlijk......

Blauwe Kiekendief

Blauwe Kiekendief

De wind stond richting zon. En dan krijg je dus dit soort plaatjes. De vogel recht op de wind, maar alleen te kieken met tegenlicht. Voortaan wat later opstaan met noordwestenwind!

Wilde Zwaan

Jan had ze vanmorgen niet kunnen vinden, de Wilde Zwanen in de weilanden rond het Hotel Wassenaar. Ik wél dus. Twee groepen van vier. Elk aan hun eigen kant van dat hotel. En dit keer niemand om ze weg te jagen...

Advies aan Jan: Specsavers Den Haag - Frederik Hendriklaan.....sealed

Wilde Zwaan

Er waren wat Wilde Zwanen gemeld in de buurt van Lentevreugd. Zou het dan nu wél gaan lukken? Nou, nét.

Bij aankomst zag ik er inderdaad een viertal vrij ver weg in het veld. Gelukkig koos ik ervoor om de dichts bijzijnde solist te benaderen. Want toen die er op stond, zag ik dat er inmiddels een Landrover-meneer over een hek was geklauterd om de rest te verjagen. Was ik mooi net op tijd met die ene!

Verder zag ik ook nog een vliegende Hout- en een verstoppertje spelende Watersnip, maar weer géén Bokje.....

Huisspitsmuis

Watersnip

Blauwe Kiekendief ♂︎

Blauwe Kiekendief ♂︎

Blauwe Kiekendief ♂︎

Houtsnip

Houtsnip

Ik had tijdens mijn rondje Rietputten alleen een Huisspitsmuis weten te kieken. Maar toen ik op het punt stond het gebied te verlaten, zag ik wat steltlopers langs de dijk. Ik schat in: Witgatjes. Door een onverstoorbare tegenligster waren ze weg voordat ik op klikbare afstand was gekomen. Maar gelukkig voor mij stootte ze ook een Watersnip op. Die kon ik nog net platen. Even daarna kwam er uit de tegenovergestelde richting een rover aan vliegen. Die kwam uit de zon, waardoor ik pas laat in de gaten had dat het een man Blauwe Kiekendief betrof. Toen was hij eigenlijk al voorbij. Maar ik heb wat bewijsplaatjes en dat is ook leuk! En toen ik eenmaal bij de auto was aangekomen, zag ik nog een Houtsnip landen. Ook ver weg, dat wel, maar ook mooi meegenomen!

En wat ik verder wél zag maar niet kon kieken, in alfabetische volgorde: Bokje, Blauwe Reiger (dood), Havik, Heggenmus, Houtduif, Merel, Ooievaar, Pimpelmees, Roodborst, Torenvalk, Waterral, Winterkoninkje en Zwarte Kraai.

Koperwiek

Mijn rondje Kapittelduinen begon goed. Deze Koperwiek vond het prima om gekiekt te worden. 

Houtsnip

Maar mijn eigenlijke doelen voor vandaag waren de Houtsnip en het Bokje. De eerste vloog al een paar keer motiverend over. En verderop in het veld zag ik ze beide op de grond. De Houtsnip zat aardig op het licht, maar werd helaas na een paar kiekjes verjaagd door twee loslopende honden en hun twee schaatsende baasjes. Jammer dan.... En het Bokje? Dat heb ik niet geschoten. Dat trok zich - bij het zien van dit illustere viertal - terug in de bosjes en kwam niet meer voor de lens.

 

Kramsvogel

En terug richting auto zat de Kramsvogel op de plek van de Koperwiek. Die maakte mijn trio compleet. Lekker bezig!