Torenvalken

Als je deze foto van de jongen in de Torenvalknestkast in Duindorp nauwkeurig bekijkt, zie je vijf koppies. Minstens vijf dus.....

Fuut

Nou had hij eten, waren zijn koters nergens te vinden. En even later was ik hem ook kwijt. Grote verdwijntruc!

 

Fazant ♀︎

Moe Fazant bleef onverschrokken net zo lang midden op het pad staan, tot al haar jongen waren overgestoken. Verkeersbrigadier geweest zeker!

5D421015_1280WDW

Als variatie op 'kip in een mandje', trof ik vandaag een Nijlgans in een van de bollenmanden die de Gemeente door een Ecologisch adviesbureau heeft laten ophangen ter compensatie van omgehakte nestbomen. Het was vast niet hun wenssoort, maar alla, een kniesoor die daarover valt.

Groenling

Nijlgans

Vandaag wederom poezen-alarm. Dit keer bleek het een zwerfkat te betreffen die werd getrakteerd op zijn dagelijkse blikje kattenvoer. Daar werden zowel de Groenling als de Nijlgans bepaald niet vrolijk van. De kat wél. Gelukkig overleefde iedereen het...

Zwarte Roodstaart

Witte Kwikstaart

Nu de Zwarte Roodstaarten op onze binnenplaats 'gevlogen' zijn, moest ik mijn heil elders zoeken. Dat lukte op de Hellingweg.

Daar trof ik ze inderdaad, ijverig naar voedsel zoekend. Waar dat precies naartoe ging, werd mij niet helder. Soms naar links en soms naar rechts. Misschien - zoals voorheen - wel twee broedgevallen in hetzelfde gebied, wie zal het zeggen....

En toen ik daar zo rond liep te scharrelen, vloog er ook nog een Witte Kwikstaart mijn beeld in. Dan die ook maar. Leuk als tegenhanger. Zwart/wit!

 

En toen mijn overbuurman van de week zijn gang in liep, zag hij boven zijn deur een nieuwsgierig aagje naar binnen gluren. Een van de jonge Zwarte Roodstaarten. Die bleef zelfs even zitten voor de kiek... Aandoenlijk toch?

Zwarte Roodstaart ♂︎

Of dit Zwarte Roodstaart-mannetje op onze galerij nu de indringer is óf de wettelijke echtgenoot?

Daar ben ik nog niet achter. En omdat het toen begon te regenen, moest ik dat onderzoek ook voortijdig staken..... Wordt (misschien) vervolgd.