In Clingendael lijken de Eekhoorn en de Sperwer onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn. Fotografeer je de een, dan zie je de ander. Vandaag ook weer. De Eekhoorn stond er nog niet op of achter mij landde het vrouwtje Sperwer. Prima hoor, daar niet van, maar wél vreemd.
Het mannetje had ik daarvoor al enthousiaste baltsgeluiden horen maken. Op een gegeven moment had ik hem zelfs in de zoeker, maar was alweer vertrokken voordat ik kon afdrukken. Stuk ongeduld! Hij bleef wél in de buurt, maar meestal vrij hoog vliegend en met al die bomen kon ik daar niets mee. Hij komt nog wel; wacht maar af.
De Boomklever was iets bereidwilliger. Die haalde zelfs een nootje tussen het boomschors vandaan, speciaal voor de foto. Bedankt!

Eerder had ik op Scheveningen al een bewoner van 'De Vloek' gekiekt. De Zwarte Roodstaart. Die broedt in de loods van het krakersbolwerk dat overmorgen ontruimd dient te zijn. Of hij dan ook vertrekt is even afwachten. Ik hoop het niet! 
(P.S. Ik heb de beleidsmedewerkster Ecologie van de Gemeente even gemeld dat hij daar waarschijnlijk broedt. Misschien iets om rekening mee te houden als de Gemeente na 1 april tot ontruiming overgaat? Het is tenslotte een, volgens de Flora- en faunawet, beschermde soort als bedoeld in artikel 3 en 4.)