Ik besloot vanochtend er een fietsdagje van te maken om mijn nieuwe e-bike in te wijden. Het begon met een rondje rond de haven. Bij de reddingbootsteiger trof ik een jagend paartje Zwarte Roodstaart. Waarschijnlijk het stel uit 'De Vloek'. Alleen zíj kwam acceptabel op de foto.

Op het Norfolkterrein was een fotograaf bezig om vanuit een hoogwerker foto's te maken. Hij stond redelijk dicht bij de Torenvalkennestkast en bleek omgevingsfoto's te maken voor o.a. de brochure van het nieuwbouwproject 'De Zuid'. Kan je zien wat je t.z.t. vanuit welk appartement van de omgeving ziet. Hij had ook een foto gemaakt van de kast met broedend vrouwtje Torenvalk en gaat mij die binnenkort opsturen. Het aanbod om mij vanmiddag nog een keer op hoogte te brengen bij de nestkast, heb ik maar afgeslagen. Te veel verstoring wellicht en dat wil ik niet op mijn geweten hebben voor alleen maar een foto.
Ik was er nog wel even getuige van hoe het mannetje de nestkast in vloog. De eerste foto maakte ik echter nét te laat. Kon ik nét niet zien of hij prooi aanbracht.

Later trof ik in de duinen veel Graspiepers, Nachtegalen, Kneuen en Gele en Witte Kwikstaarten. Maar ik was aan het fietsen en niet aan het vogelen, toch? Vooruit, dan nog één Graspieper..... 

En mijn nieuwe fiets? Die krijgt een zeven!