Vorig jaar had ik hem drie dagen eerder, de Koekoek. En net als toen zat hij al te roepen voordat ik op de jachthaven uit de auto was gestapt. Hij had er zin in. Toen ik de Sassenheimervaart uit voer, zat hij al op een paaltje op mij te wachten. Dat werd een leuke sessie.

 

En net als vorig jaar was de volgende statie de Havikshorst op Koudenhoorn. Dit keer trof ik wél iemand thuis. De foto's leveren het bewijs.

 

Terug op de haven wilde de Bruine Kiekendiefman ook nog even op de foto. Hij kwam echt vlak langs. Jammer alleen dat ik er niet op had gerekend, want dan had ik mijn camera-instellingen er op kunnen afstemmen. Die stonden nog op "vliegende Torenvalken tegen helder blauwe lucht".

 

En tot slot dan die Torenvalken. Die zijn nog in de broedfase. Het vrouwtje begint er kennelijk wel een beetje genoeg van te krijgen of ze had gewoon honger. Ze kwam namelijk schreeuwend de kast uit en ging achter een Kauwtje aan dat ik niet eens gezien had, zover weg zat dat nog. Vervolgens ging ze naast haar mannetje staan te bidden. (Honger-)stress of gewoon even de vleugels strekken??
Ze kwam gelukkig ook weer snel terug, zoals deze foto laat zien. Wel wat magertjes, toch???? Nog even volhouden!

(Zie voor nog meer foto's de diashow.)