Frater

Frater

Frater

Waarschijnlijk zijn ze nooit echt weggeweest, maar waren ze gewoon na 12 december even buiten beeld, de twee Fraters van de Houtrustweg. Toen ik daar vanochtend uit mijn auto stapte, kwamen ze mij in elk geval vrolijk tegemoet vliegen. Om het overzichtelijk te houden, streken ze eerst even neer op de nieuwe kale zandhoop. Toen ik ze daar gekiekt had, gingen ze aan de voet van de  berg foerageren met een kleine drinkpauze op het transformatorhuisje.
August was zo vriendelijk om mijn herontdekking door te geven aan de Haagse-WhatsApp-groep en toen werd het toch nog gezellig. Alleen waren ze - tegen de tijd dat de eerste toeschouwers arriveerden - al naar het bunkerveldje aan de overkant gevlogen. Daar lieten ze zich gelukkig goed bewonderen. Was er niemand voor joker gekomen! Zélfs Nick niet dit keer.

In de tussentijd zag ik ook nog de IJsvogel, een Oeverpieper, de Kuifduiker, wat Bruinvissen en Zeekoeten, de Eider en twee Jan-van-Genten. Kortom: druk-druk-druk-druk. Gelukkig is het bijna Kerstvakantie!