Bruine Kiekendief ♀

Kiekjesdief zou Kiekjesdief niet zijn als zelfs de Kiekendieven hem onberoerd zouden laten.
Het begon dinsdag eigenlijk al. Ik was de plas nog niet op of het plaatselijke Bruine Kiekendief-mannetje scheerde al over mijn boot, even later gevolgd door het vrouwtje. Uitdagend ging zij daarna op het paaltje 'verboden toegang' zitten om aan te geven dat dit territorium inmiddels bezet was.
Ik viel toen eigenlijk al een beetje van mijn geloof en legde de paalzitster toch maar even vast. Je weet maar nooit.

 

Bruine Kiekendief

Donderdag werd het nog erger. Ook toen bij het uitvaren van de Sassenheimervaart al direct laag overvliegende Bruine Kiekendieven. Gaat de telefoon. Fred:" Hoeveel heb jij er al? Wij inmiddels acht." Ook aan het Kiekendieven dus. Hij lag al op de plas en had mij dus super snel 'gedetermineerd'. "Wij liggen onder dat stel dat nu boven de Kogjespolder vliegt!" En wij vonden elkaar. Ik deed hem mijn droeve Torenvalkenverhaal, maar hij vond dat ik de pijp toch maar niet aan Maarten moest geven. Zeker nu niet!
En zo vond ik die dag dus totaal zes bezette territoria en drie nog doodstille. Voor de check van de tiende mogelijke broedplaats had ik geen puf meer. Die komt binnenkort nog wel een keer in beeld.

 

Havik

IJsvogel

Fuut

De andere soorten lieten zich trouwens ook niet onbetuigd. Zo onder het motto van: 'Hoezo alleen Kiekendieven?'
Ik trof twee bezette Haviknesten, waarvan er op een al vast gebroed werd. En verder drie IJsvogels die nog aan het uitvechten waren wie het met wie ging doen in het nest op Koudenhoorn en wat baltsende Futen. Probeer dan je camera maar eens droog te houden.

 

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

Bruine Kiekendief

En vandaag kwamen daar nog eens twee inmiddels bezette territoria bij. Komt het totaal dus op acht. Resten er nog twee. Die komen vast wel vol, want er vliegen nog wat vrijgezellen rond! En wie weet wat ik allemaal nog over het hoofd heb gezien.

't Zal mij benieuwe! (Dus toch: Eens een Kiekjesdief.....)