Grutto

Ik had vanmorgen op een dijkje in de Hemmeerpolder tussen de Scholeksters een paar Grutto's gespot, waarvan één gekleurringde. Voordat ik echter dichtbij genoeg was voor een foto, ging alles de lucht in.

De Grutto's streken buiten beeld neer op de Lakerpolder. Die kwamen dus voorlopig niet meer terug. Dus nam ik mij voor op de terugweg nog even langs te varen voor die ene. En - zoals ik wel meer heb - gebeurde er iets merkwaardigs. John zou zeggen: "Een Van Yperen-moment." Toen ik aan kwam varen, zaten er alleen Meerkoeten en Scholeksters. "Mis dus!", dacht ik. Niks van dat al! Want toen ik wilde doorvaren, kwamen er drie Grutto's luid schreeuwend over mijn bootje aan vliegen. Twee verdwenen achter het dijkje, maar die ene - die gekleurringde dus - kwam vlak voor mij op het dijkje staan tot hij op de kiek stond....... Heb ik weer....

Van de Nederlandse Grutto-man Anton Duijnhouwer kreeg ik trouwens door dat het een in Spanje geringd exemplaar betreft. Benieuwd naar zijn levensloop!

Verder stelde ik vast dat de Kaagse Haviken al op het nest zitten en zag ik mijn eerste Boerenzwaluw, een mooi poserende Torenvalk en een voor mijn neus landende Buizerd. Klik daarvoor maar op de button: