versie 4.0

Boomvalk

Het zag er bij de Boomvalken in Mariahoeve allemaal heel gezellig uit. Ze babbelden wat met elkaar,

Boomvalk

vlogen af en toe een blokje om of

Boomvalk

kregen een van de ouders op visite. Tot dan toe alles kits dus, totdat ik nummer drie ging zoeken...

Asieljong gesneuveld


Boomvalk

Jong nummer drie - dat gisterenavond werd teruggeplaatst vanuit het asiel - was de hele dag nog niet gesignaleerd. Toen ik aan het einde van de middag nog even langsreed, besloot ik daarom de hele rij Populieren te scannen, beginnend bij die achter de snackbar. Vanaf het fietspad links-achter, bekeek ik tot slot ook nog de bomen aan rechterkant van dat fietspad. Noppes, totdat ik tot een sanitaire stop gedwongen was en daartoe dieper het terrein in liep. Daar trof ik de eerste pluizen aan die het ergste deden vermoeden. Een paar stappen verder lagen op en naast de ondergroei van een boom meer en beter herkenbare veren. Foute boel. Geen karkas en geen pootring, maar genoeg om met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te kunnen stellen dat de asielzoeker gesneuveld is. Het is niet anders....

(Zie ook het verslag van 24 augustus op de site van Guido.)

P.S.

Bij het onderzoeken van de plukrestanten stuitte ik op een buikveer van een Havik. Daarmee heeft de dader zich dus mooi verraden!

Buikveer van een Havik

P.S.2

Guido Aijkens meldt op 30 augustus 2021 op zijn site https://raveleijn.jouwweb.nl/augustus-2021 :

Een buurtbewoner liet weten dat op de avond van de dag van de vrijlating van het asieljong 'een jong' in een tramleiding zou hebben gehangen. (Vermoedelijk voorafgaand aan de predatie.)