Visarend met prooi

Visarend

Ik zou eigenlijk niet gaan, omdat ik in dat gebied het liefst in mijn uppie ben. En aan de ingevoerde waarnemingen te oordelen zou dat daar zeker niet gaan lukken.

En inderdaad, toen ik op de plek des heils aan kwam, stonden de picknick-tafeltjes als uitgeklapt. Ik dus maar gelijk door naar mijn Wielewaal-stekkie. Maar ook op die plek werd ik al spoedig omgeven door babbelgeluiden. Jammer maar helaas. Gelukkig dat de Visarend zich daar twee keer aan mij vertoonde. De eerste keer vloog hij met prooi en al de bomen tussen de plas en het Steurpad in. En toen hij na een minuut of twintig was uit gegeten en werd opgestoten door een collega-vogelaar*, gaf hij nog even een 'fly-by'. Was ik toch niet helemaal voor joker door gelopen en had ik mij op de tweede plek ook niet voor niets willens en wetens laten 'verstoren'. Maar voor de écht mooie foto's zal ik toch nog een keer terug moeten naar locatie 1, compleet met ligstoel en oordopjes.

*) Die kwam zich trouwens later nog verontschuldigen; hij had hem niet in de gaten gehad voordat hij opvloog. Excuses waren wat mij betreft niet nodig, maar gaarne aanvaard. Leuk gebaar!

 

Dodaars

Purperreiger

Visarend

Behalve babbelaars, trof ik er ook nog Dodaars, Puperreiger en Buizerd. Werd het daar toch nog gezellig!