Deze poes had mijn oproep duidelijk niet gelezen. Hij had het gemunt op de jonge Zwarte Roodstaarten uit de parkeergarage.

Volgens de overbuurman was er vanmorgen al eentje gesneuveld. Zonde van de moeite die de ouders in de opvoeding ervan hebben gestoken. "De natuur!", zei de buurvrouw. Hoezo natuur? 

P.S.
De eigenaar van de getoonde kat haalde het beestje op mijn verzoek binnen. Hopelijk voor een week of wat. Maar er lopen er nog een paar, dus het is een beetje dweilen met de kraan open. En dat terwijl ze eigenlijk niet buiten mogen. Zie: https://wbesusterengraetheide.nl/kat-buiten-laten.../... (met dank aan Edith).

Even daarvoor kwam er eentje onder mijn auto vandaan, toen ik naar de Jumbo wilde. Hij zocht eerst bescherming bij zijn spiegelbeeld in de ruit van een naaststaande Opel.

 

En vlak daarna verhinderde hij mijn vertrek door op de geopende achterklep van mijn auto te gaan zitten. Of hij inmiddels is verworden tot poezenhapje, vertelt het verhaal niet. Ik zag hem in elk geval - toen ik eenmaal terug was - niet meer rondstuntelen......