Witte Kwikstaart (juv)

Net buiten de jachthaven trof ik een prikkeldraad vol met jonge Witte Kwikstaarten. Een leuke start van mijn vaardag...

 

Goudplevier

Een plas verder joeg een Buizerd een gemengde groep van Spreeuwen, Kieviten en Goudplevieren de lucht in. Schijtlijsters!

 

En halverwege mijn rondje over de Lakerpolder, stuitte ik op het resultaat van het bezoek van een Wespendief aan het hol van zijn naamgevers. De rover zelf trof ik niet. Nog niet!* Dat zou trouwens ook een enorm toeval zijn, want de soort wordt deze eeuw nauwelijks gespot op de Kagerplassen (zie waarnemingen).

 

Havik (juv)

Havik (juv)

Torenvalk

Voor de lunch meerde ik mijn boot af aan de koeiensteiger van de Lakerpolder. En zoals gebruikelijk kreeg ik daar gezelschap van mijn vaste Torenvalk. Dit keer niet vreedzaam rondcirkelend boven mijn bootje, maar alarmerend voor een roofvogel. Wat bleek? Vlakbij zat een jonge Havik. Die liet zich door het valkje op zijn kop zitten en vluchtte. Ik was net op tijd om hem te vereeuwigen. Dat lukte later ook nog redelijk met de inmiddels teruggekeerde valk. Leuke show!

 

Lepelaar

Even verderop zag ik trouwens ook nog een Lepelaar met twee bedelende jongen. Leuke "bij-vangst"!

 

Wespendief

*) En helemaal aan het einde van de rit, gebeurde het onmogelijk geachte toch! Een ontmoeting met een (jonge) Wespendief. Waarschijnlijk hetzelfde beest als dat eerder op de Lakerpolder was wezen snacken. Hoe bedoel je: mazzel?