Torenvalk ♂︎

Vanmorgen zag ik op mijn rondje rond de haven een mannetje Torenvalk van een van de balkons van het nieuwe flatgebouw ZeeZicht aan de Hellingweg (De Kom) af vliegen. Kennelijk is hij aan het kijken of daar niet een leuke broedplaats te creëren valt. Hopelijk heeft een van de bewoners nog wel een - voor dat doel geschikte - grote bloembak op zijn balkon staan. Zou leuk zijn, zo vlak bij hun vroegere nestplek op het Norfolkterrein.

 

Zwarte Roodstaart ♂︎

Het 'wemelde' daar trouwens ook weer van de Zwarte Roodstaarten. Kennelijk dus een paartje met tenminste twee jongen. Het mannetje (foto) sleept nog met voer, dus wellicht is er ergens nog een jong of heeft hij niet door dat zijn nakomelingen al voor zichzelf kunnen zorgen.

Volgens mij zouden ze best eens in de parkeergarage van datzelfde flatgebouw ZeeZicht gebroed kunnen hebben, want daar kruipen ze nog regelmatig onder de deur door. De technisch medewerker van hun servicepunt zou mij inseinen als hij oude of nieuwe nestplekken vindt.

Een leuk 'rommelhoekje' daar dus. Ik trof er in de loop van de tijd ook al - naast bovengenoemde soorten - pas nog een Roodborstje dat tegen een van de ramen was aan gevlogen en een Paapje en al eerder een IJsvogel, een Tapuit, een Kneu,  een Witte Kwikstaart en een Gewone Zeehond. Da's genieten voor de Zeezichters!