Bruine Kiekendief

Ik zag de twee plaatselijke jonge Bruine Kiekendieven opvliegen vanuit de nestlocatie. Een vloog richting Kagerpolder. De andere hoorde ik piepen in de haven.

Toen ik naar binnen voer zag ik hem op de oever staan. Alvast maar even dit bewijsplaatje gemaakt, voordat hij zou wegvliegen en ik helemaal niks zou hebben.

 

Bruine Kiekendief

Maar toen ik mijn bootje rustig verder liet drijven, bleek hij helemaal niet van plan te zijn om weg te vliegen. Sterker nog, hij vond het reuze interessant.

 

Bruine Kiekendief

Hij vloog pas weg toen zijn broertje of zusje weer overvloog en hem riep. Maar toen had ik mijn prentjes gelukkig al geschoten.

 

Bruine Kiekendief

En een paar polders verder had ik wéér mazzel. Toen ik daar had aangelegd en op mijn krukje was gaan zitten om even rustig te eten, kwam plots de polder-pa in beeld die een van zijn twee jongen vliegles aan het geven was. Mijn lunch schoot er nog net niet bij in, maar veel scheelde dat niet. Door mijn haast om die twee te kieken, vlogen mijn boterhammetjes ook door de lucht.... Maar na even blazen, smaakten ze toch nog prima!

Het was me het dagje wél, meneer Dröge.....