Canon weet precies wat er allemaal aan hun 7D mankeert, maar zij laten de gebruiker lelijk in de kou staan. Ik schreef al eerder over zijn scherpstelproblemen enzo, maar neem nou weer vandaag.

Om hem te beschermen tegen stuifzand/water had ik hem op De Pier in een hele lichte plastic vuilniszak zitten. Toen er een Grote Jager aankwam haalde ik hem eruit en begon naar hartelust te klikken. Wat dacht je? Weer die kl.t. programmaknop verdraaid! Alle foto's pet! Canon kent het probleem en heeft een aardige oplossing bedacht, maar laat je daar de hoofdprijs voor betalen! ˢervice met de meest kleine ˢ die je je kunt bedenken. Overboord dat ding! Maar genoeg gemopperd.

Deze Kleine Jager had gelukkig medelijden met mij. Toen ik al afscheid had genomen en aan het terug lopen was om de parkeermeter tevreden te houden, zag ik hem aankomen. Camera uit de plastic zak, programmaknop gechecked en hebbes. Een redelijk goede foto en zeker de beste van mijn twee uurtjes Pier! Bedankt kleintje!

(Het determineren van deze vogel bleek achteraf een hele klus. Een handvol geleerden is er mee aan de slag geweest en uiteindelijk koos ik voor deze uitleg.)

  • Ook het begin was goed. De 4e kj Jan-van-Gent kwam mij direct welkom heten, vloog vanuit land even langs en verdween toen zee in. (Zie voor meer foto's: Recente foto's.)
  • De tweede die acte de présence kwam geven was de Noordse Stormvogel. Die hield een gepast afstand aan, maar kwam er wel herkenbaar op. Hij staat alleen op waarneming.nl.
  • Toen een matig geslaagde (eerste) foto van een 2de kj Middelste Jager (soort 207). Zie onder Recente foto's.
  • En daarna die mislukte 'wereld'-foto van mijn eerste Grote Jager (soort 208). Als die toch eens goed geweest zou zijn!!
  • Tot slot dus die kleine.

Eind goed, al goed. Met dank aan Michel, Rinse en Garry voor het op naam brengen van de diverse soorten.