Noordzee, 16 januari 2023 - In de nacht van 16 op 17 januari 2023 lukt het de MULTRASHIP COMMANDER om met windkracht 7 met uitschieters tot 9 Beaufort [zie windgrafiek © meteotoren.nl] een sleepverbinding te maken met het guard-vessel FLAMINGO (in charter bij Rederij Groen). Dat is door motorpech gevaarlijk dicht naar het windmolenpark Borssele verdaagt [1] [2]. Ze sleept het naar een veiliger plek, waarna de MULTRATUG 18 haar overneemt en naar Vlissingen sleept [3].

  1. https://kustwacht.nl/incident/kustwachtschip-voorkomt-aanvaring-in-windpark-borssele/
  2. https://www.schuttevaer.nl/nieuws/actueel/2023/01/26/noodhulpsleper-houdt-stuurloos-schip-weg-bij-windpark-borssele/
  3. https://www.facebook.com/groups/3505269072927450/posts/5919037638217236/ 

Archief-foto

Het blijft aanmodderen met de Ierse sleepboot APOLLO SUN. Nu ligt ze weer in Le Havre aan de ketting.

Ik paste haar Sleepbootdossier daarop aan. Klik hier als je dat wilt lezen.

Wulf 7 & BHV Innovation

Pieter van der Wees

Wulf 7

Wulf 7 & BHV Innovation & Pieter van der Wees

De WULF 7 is een nieuwe binnen mijn verzameling. Toen ik dus op AIS zag dat die vanmiddag binnen zou lopen, reed ik rap naar Hoek van Holland om haar te kieken. 

Het was echter behoorlijk dampig, dus écht mooie prenten zouden het niet worden, maar 'niet geschoten, is altijd mis', toch?

En toen zij in de kijker kwam, zag ik pas dat ze een fors ponton op sleep had. Dat stond dus niét op AIS. Vlak daarop kwam de duwboot PIETER VAN DER WEES naar buiten. Kennelijk de stuurboot. Dat klopte en toen het span dichterbij kwam, zag ik de naam van de sleep, te weten BHV INNOVATION, een half afzinkbaar zware-lading-ponton. Bestemming: Oceanco in Alblasserdam, alwaar ze zal worden ingezet bij het opnieuw te water laten van een 105 meter lang jacht dat daar een make-over ondergaat, aldus the Tugs Towing & Offshore Newsletter No. 07/2023 (blz. 19).

Ze staan er op! Kijk ook maar onder de button.

Gisteren kiekte ik haar en vandaag is haar dossier klaar.

  • Klik maar op deze link als je het wilt lezen.

 foto © Boluda

VB LUCA, VB FRITZI, VB IVY and VB HENNY. Dat worden kennelijk de nieuwe namen van de vier ex-MedTug-slepers die onlangs in het Duitse Lubmin aan de slag gingen.

Dat valt te concluderen uit hun persbericht van vandaag. En wie welke naam gaat krijgen, blijft nog even een verrassing....

Zie ook:

P.S.

Ik kreeg van Andreas Schneider uit Duitsland het bericht dat de namen als volgt worden:

De meisjesnamen verwijzen naar de dochters van twee Managing Directors van het 'Deutsche ReGas', de desbetreffende klant van Boluda.

Aria

Mijn laatste Sleepbootdossier betreft de ARIA. Ze is echter pas zo kort uit de mottenballen, dat er over haar nog niet zoveel te vertellen is. Zelfs kon ik niet achterhalen wie op dit moment haar eigenaar is.

Klik hier als je het dan tóch wilt lezen.

De MED ALTAIR ligt op dit moment bij Maaskant in Stellendam voor haar make-over tot 'VB ??????' Een mooi moment om een Sleepbootdossier over haar te maken. Dat is nu klaar en ter gelegenheid daarvan werd zij mijn 'Sleepboot van de maand december'.

Klik hier als je haar nieuwe Sleepbootdossier wilt lezen.

© MAIB

Op 22 december 2022 verscheen het rapport over het MAIB-onderzoek naar het breken van de voorloper a/b van de SVITZER MERCURIUS, dan precies drie jaar geleden. Ik paste haar Sleepbootdossier daarop aan.

Klik op deze link als je het wilt lezen.

Barney

De BARNEY-bemanning was duidelijk vroeger op dan ik. Zij waren de haven al uit voordat ik mijn ogen pas opende. Ook goedemorgen!

Med Altair

Ik had haar nog niet, de MED ALTAIR. Nu dus wél. Ze ligt bij Maaskant in Stellendam voor haar make-over tot 'VB ??????' Geen idee!