Marion

Sinds 27 mei ligt het IJmuidense sportvisvaartuig MARION (1951) aan de visafslag, vlak achter de werkhaven. 

Ze wordt binnenkort omgedoopt tot LUNA AZUL en gaat vanuit Scheveningen varen voor de speciaal voor haar opgerichte Rederij Aquamarijn BV van de vrouw van de kapitein van de tender ANTEOS. Zij gaat ermee sportvissen, asverstrooien en rondvaarten maken, net als de ALBARTROS en de TRIP JUNIOR, maar dan iets anders......

Ik zocht haar geschiedenis bij elkaar en maakte er een Dossier van. Klik hier maar als je het wilt lezen.

 

Wat haar toekomst zal wezen, is onduidelijk, maar haar verleden vind je nu in haar Sleepbootdossier. Klik op deze link om het te lezen.

Waddenzee (A872) & Oceaan

Waddenzee (A872)

Waddenzee (A872)

Waddenzee (A872) & Oceaan

De OCEAAN als voorboot en de WADDENZEE (A872) als stuurboot. Zo brachten ze de onderzeeboot Zr.Ms. ZEELEEUW vanuit de Scheveningse haven weer naar zee.

Benieuwd hoeveel zieltjes die heeft gewonnen. (Het was tenslotte een personeelswervingscampagne.)

Waddenzee - A872

Waddenzee - A872

De WADDENZEE (A872) komt kennelijk de onderzeeboot ZEELEEUW ophalen die ter ere van vlaggetjesdag op Scheveningen ligt afgemeerd.

Ik kiekte haar eerst vanuit huis en toen in de haven. Het duurt nog wel even voor ze weer vertrekt, zo lijkt het.

 

Teddy

En toen ik weer huiswaarts toog, hoorde ik via de marifoon van een wandelende watersporter dat er een sleepboot door De Pijp zou komen richting zee. Terug en jawel, de TEDDY. Mooi meegenomen! 

Sea Goldcrest

Hoewel ze geen sleper is, heb ik haar toch maar bij het binnenlopen gekiekt, de SEA GOLDCREST. En als je op haar naam klikt krijg je haar specificaties te zien.

Voor anker in Singapore © Piet Driessen

De BOKA FULMAR (ex LEWEK FULMAR) is een van de nieuwere aanwinsten van Boskalis. Ze ligt nu - tezamen met haar zuster, de BOKA FALCON - voor anker in Singapore. Daar worden nog wat survey-puntjes opgelost, alvorens ze aan het werk kan.

Ik maakte - ondanks het feit dat ik er zelf nog geen kiekjes van kon maken - tóch alvast een Sleepbootdossier over haar. Compleet met redelijk unieke en soms zéér recente foto's (met dank aan de desbetreffende  fotografen).

Klik maar op deze link om het dossier te lezen.

Med Acrux

De MED ACRUX heeft een tijdje in Antwerpen gewerkt, maar daar heeft MedTug per 1 juni de handdoek in de ring gegooid.

Ze kwam 2 juni naar Nederland en ligt nu in de Merwehaven tussen de Fairplay-slepers. Zou ze zijn verhuurd? We gaan het zien. 

Ik ging vandaag speciaal voor haar op pad, want ik had haar nog nooit gezien, laat staan gekiekt! Daar zit wel een Sleepbootdossiertje in, net als in de volgende....

 

Maersk Logger

Die ik ook nog nooit gekiekt had, is de MAERSK LOGGER. Ik zag haar aan de overkant liggen en zocht haar daar op. Klik, ik heb je.... Nu wél.

 

VB Tiger

En op de terugweg op de pont, kwam deze oude bekende voorbij, de VB TIGER. Ook leuk!

Kamara

Kamara

Tijdens de Pinksterdagen naar Scheveningen. Wie wil dat nou niet. Nou, de KAMARA dus. Ze kwam zojuist aan. Niet zulk lekker weer, maar altijd wel wat te doen....

Mersey

Mersey

Een baggerschip met een fris smoeltje. Dat is het hybride waterinjectievaartuig MERSEY van Van Oord. Ze lag even op Scheveningen mooi te wezen en ik kiekte haar...

TSM Alize

TSM Alize

Ze staat op papier als AHTS, de TSM ALIZÉ. Ze liep vanmorgen Scheveningen aan. Toch maar even gekiekt dus, als ontbijtshow.