Ik zou vandaag mooie prentjes kunnen schieten van de ALP DEFENDER. Zij zou namelijk vertrekken vanuit haar schuilplaats in Maashaven 1 en dus goed te zien zijn. Mis evenwel!

Gisteren kreeg ik als haar ETD (Estimated Time of Departure) 5 maart 2019 - 10:00 uur door. Dat werd aanvankelijk verschoven naar 12:00 uur en weer wat later naar 14:39 uur. Nou, mooi niet dus. Toen ik vanmorgen ter plekke kwam, gebeurde er niets, behalve dan dat er brandstof werd gebunkerd. Na wat gezoek op het internet bleek haar vertrek te zijn uitgesteld tot morgen 08:00 uur. Balen dus en vandaag daardoor alleen bewijsplaatjes kunnen maken van dat verstoppertje spelen. Van welke kant je haar ook bekeek, het bleef uie! Zie maar:

ALP Defender

ALP Defender

 

En bij de even verderop liggende BOKA FALCON, was het van hetzelfde laken een pak, met dat verschil dat die zich vanaf de overkant wél redelijk liet platen.

Zij heette trouwens voorheen LEWEK-FALCON en is pas sinds zeer kort toegevoegd aan de vloot van Boskalis. Net uit het dok waar zij haar "BOKA-make-over" onderging. Het is een multifunctioneel offshore-schip met een bollard-pull van maar liefst 403 mt. 

Boka Falcon

Boka Falcon

Wat ik vandaag nog meer zag, volgt in een volgend verhaaltje.....